Om SthlmSlussen

Det finns bättre sätt  

Vi som sätter våra namn här nedan är övertygade om att Slussenprojektet har spårat ur. Det blir allt dyrare, men inte bättre. Projektet har enligt vår bedömning havererat och bör ej genomföras.

Vi är starkt kritiska, inte minst på grund av ekonomin. Inför finansborgarråd Karin Wanngårds begäran i september 2015 att få öka på utgifterna för Nya Slussen från 8 till 12 miljarder kronor, på löpande räkning utan tak går vi nu samman och reagerar, med ett upprop över alla partigränser.

Genom denna hemsida vill vi se en förnyad debatt om Slussenfrågan i StockholmLäs faktarapporterna under egen flik. Vi tror att alla som läser dem kommer att hålla med om att Slussen är värd en bättre lösning än det som nu förbereds.

Kom gärna med synpunkter och diskussion. Sidorna är öppna för kommentarer. Kontakt tar du via e-postadressen: info@sthlmslussen.se

 

Kjell-Olof Feldt

Anna Hedborg

Daniel Sachs

KG Scherman

Michael Sohlman

Monica Sundström

Föreningen Södermalmsparkernas vänner

Stockholms läns hembygdsförbund

 

 

 

Comments

 1. Ingun Schneider - 2015-09-23 @ 00:55

  Jag föreslår att Stockholm stad undersöker kostnaderna för Slussenprojektet Plan B–ett vettigt, genomtänkt och respektfullt sätt att ordna upp Slussen området för framtiden!
  Egentligen borde Slussen vara ett UNESCO världsarv–efter att ha förstärkts och uppdaterats enligt Plan B.
  Dom svenska ingenjörern, som räknade ut och genomförde denna geniala lösning på en komplicerat trafiksituation–redan på 30talet–borde hedras och föras fram som framtidstänkande svenskar.
  Slussen borde vara ett ärat monument i både Sverige och i världen. Denna enastående klöverbladslösning där trafiken kan flyta från flera håll borde bevaras och förstärkas på modernt sätt så den finns kvar in i framtiden. Besökare från hela världen kan fortsätta att strömma dit och njuta av utsikten och den underliga, men helpraktiskt fungerande trafiksituationen.
  Respektfullt,
  Ingun Schneider

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *